Školska 2018/19

Prvo polugodište

PRIZNANJE I POKLON

Priznanje i poklon lokalne samouprave našoj školi kao jednoj od najuspješnijih u protekloj školskoj godini. Strpljenje, upornost, rad j zajedništvo se UVEK isplate. Čestitamo svim našim vrednim učenicima i zaposlenima koji su svojom predanošću i medjusobnom poštovanjem zajedno zaslužili ovo priznanje! Srećan i sadržajan raspust svima želimo

DAN OPŠTINE

U subotu, 20.oktobra, povodom Dana Opštine Bačka Palanka, na svečanoj sednici održanoj u sali bioskopa, značajan deo umetničkog programa pripao je organizaciji naše škole. Naime, hor viših razreda kom su se priključili i brojni nastavnici, a sve pod rukovodstvom nastavnice solfeđa Ljubice Ilić, na samom početku Svečane sednice izveo je državnu himnu, dok je u produžetku programa nastupio i Orkestar nastavnika i nekadašnjih učenika škole, pod rukovodstvom Sandre Milutinović. Ukupno oko šezdeset izvođača, učenika i nastavnika, su visokim kvalitetom izvođenja i pristupa na ovom, za grad važnom događaju, svoju školu predstavili na najlepši mogući način, jasno ponovo dajući do znanja koliko bitna i neizostavna je naša uloga u kulturnom životu grada.

Povodom toga, upućujemo čestitke i zahvalnost svim našim učesnicima za sjajan nastup!

JAVNI ČAS

JAVNI ČAS UČENIKA ŠKOLE, zajednički za sve odseke, prvi u ovoj školskoj godini, održaće se u sredu, 31.oktobra 2018. sa početkom u 18 časova. Organizatori koncerta su nastavnice Zorica Živković, Duška Dabić i Dragana Knežević.

Dobro nam došli!

DUO EPIFORA

Duo EPIFORA kog čine Bojan Krtinić, klarinet i Milana Stojaković, klavir, održaće celovečernji koncert u sali naše škole u PONEDELjAK, 19.NOVEMBRA, SA POČETKOM U 18 ČASOVA.

Na programu su dela Bramsa, Pulanka i Grgina.

Pozivamo sve ljubitelje umetničke muzike na koncert!

ulaz slobodan

KONCERT

Nastavljamo sa koncertima u našoj školi, ovog puta klavir je u pitanju Dr Jelena Simonović Kovačević, pijanista i redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, održaće svoj solistički koncert u koncertnoj sali naše škole u utorak, 27.novembra , sa početkom u 19 časova. Koncert je organizovan u saradnji sa Kulturnim centrom Bačke Palanke, te je ulaz slobodan.

Iskoristite ovu mogućnost da uživate u vrhunskoj klavirskoj muzici i interpretaciji.

NOVOGODIŠNJA SOLFEĐIJADA

U sredu, 12. decembra 2018, sa početkom u 16 časova, naši hrabri, pametni i muzikalni učenici nadmetaće se u veštinama u oblasti solfeđa, teorije i muzike uopšte. Dakle, bliži nam se treća po redu NOVOGODIŠNjA SOLFEĐIJADA, koja će se, kao i prethodnih godina održati u koncertnoj sali naše škole.

Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da dođu i navijaju za naše hrabre vitezove muzike!

PODSETNIK

Sa malim zakašnjenjem, ali sada lep podsetnik čime smo se, između ostalog, bavili krajem protekle godine

Naša Novogodišnja solfeđijada održana je i ove 2018.godine , u sredu, 12. decembra. Naši učenici, učesnici ovog veselog muzičkog kviza, nadmetali su se u raznim veštinama i tom prilikom pokazali visok nivo znanja. Pobednici ove, treće po redu solfeđijade, ovog puta bila je ekipa „Plavih“ koju su činili: Nađa Bajat, treći razred, Ognjen Ranđelović, četvrti razred, Jovana Bugarčić, peti i Nikolina Arsenijević, šesti razred.

Ekipa „Crvenih“: Stefan Šavija, Vanja Knežević, Andrea Javornik, Marko Rodić.
Ekipa „Žutih“: Stefan Selaković, Željana Radošević, Mia Temerinac i Kalina Poznanov.
Ekipa „Zelenih“. Sara Zec, Ognjena Pudar, Anđela Đurić i Relja Đorđević.
Ekipa „Narandžastih“: Tijana Subotić, Lena Vuković, Emilija Krivokuća i Dejan Bajić.

Ovom prilikom čestitamo svim učesnicima, posebno pobednicima, kao i svim nastavnicima solfeđa naše škole koji su ih ovako dobro pripremili.
Najvažnije od svega je da smo se, pored toga što smo puno naučili, lepo družili i zabavili na našoj Solfeđijadi.

NOVOGODIŠNJI KONCERT

U utorak, 18.decembra, u sali Bioskopa sa početkom u 18 časova, naš NOVOGODIŠNjI KONCERT. Kao i svaki put pripremljen srcem naših učenika i nastavnika, ovog puta ga poklanjamo našim drugarima iz OŠ “Heroj Pinki” koji će i biti gosti ovog koncerta.

Srdačno vas pozivamo

TOLERANCIJA

U četvrtak, 20. decembra, sa početkom u 18 časova, u koncertnoj sali naše škole, po drugi put je održan Koncert tolerancije. Osnovna ideja upoznavanja i prihvatanja različitosti tradicija i kultura na ovom našem koncertu izneta je kroz muziku, pred punom salom, a radost i zadovoljstvo bili su obostrani, na strani izvođača i na strani publike. Na koncertu su nastupili sledeći učenici: Darija i Doris Vulić, Dominik Nosal, Isidora Vladisav, Teodora Dmitrović, Davorin Gašparovski i Vladimir Čapelja, učenici prvog razreda, Emanuela Krstić, Melisa Vladisavljević, Andrej Pavlov, učenici drugog razreda, Isidora Đilas, Nastasja Guslov, učenice trećeg razreda, Marko Đurić, Lena Garamheđi i Aleksa Mitić, učenici četvrtog razreda. Naravno, program za nastup sa njima su pripremali njihovi nastavnici Marijana Stojšić, Dragana Knežević , Nikola Davidov, i organizatori koncerta: Zorica Živković, David Bertran i Zoran Stajić. Ideja za ovakav koncert potekla je od naše saradnice Spomenke Rokvić, predsednika Udruženja građana „Centar za razvoj“, koja je svim učesnicima uputila zahvalnost i poklon, a mi smo, sa druge strane, ovu ideju zdušno prihvatili i realizovali, dajući tako primer dobre prakse razumevanja i poštovanja među ljudima.

DRUGO POLUGODIŠTE
FESTIVAL SOLFEĐA "SLAVENSKI"

Na Šestom ekipnom festivalu solfeđa „Slavenski“ održanom u Novom Sadu 22. i 23.marta 2019. godine takmičile su se dve ekipe naših učenika četvrtog razreda: Ekipu „Mateđote“ pod rukovodstvom nastavnice Tatjane Hadžialić činili su: Marko Segedi, Teodora Radovanov i Đorđe Veličkov- I nagrada (94,67) Ekipu „Palanačke kvartole“ pod rukovodstvom nastavnica Ljubice Ilić i Dragane Soldat činili su: Iskra Lalić, Željana Radošević, Vanja Knežević i Lena Garamheđi – I nagrada (92,25)

Svim uspešnim učesnicima ovog takmičenja od srca i sa ponosom čestitamo na postignutom uspehu!

FESTIVAL "PRIMAVERA"

Na Četvrtom internacionalnom festivalu „Primavera“ održanom u Bjeljini, u Republici Srpskoj, 23. i 24. marta 2019. godine nastupili su naši klaviristi: Ena Jovanov, učenica pripremnog razreda u klasi nast. Ivane Iković – I nagrada (97,00) Marko Rodić , učenik šestog razreda u klasi nast. Dragane Knežević – II nagrada (87,33)

Svim uspešnim učesnicima čestitamo na postignutom uspehu!

BORCI ZA PONOS

Ponosna na svoje borce! Osvojena II nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih škola! Sandra Milutinović Ex Leva, Miona Kuzmanović, Dragutin Gojić, Mihajlo Dragutinović, Darko Cinkoski, Luka Vekić, Lazar Vekić, Dušan Vukas, Aleksandar Salai, Dunja Ignjatov, Teodora Mrdjan, Anastasija Ivanović, Vojislav

ORKESTAR HARMONIKA

Orkestar harmonika naše škole, pod rukovodstvom nastavnice Vanje Milaković u nedelju, 7. aprila, nastupio je na prestižnom Republičkom takmičenju u Beogradu i osvojio II1 nagradu sa visokih 88,00 bodova žirija. Veliki trud i zalaganje kako nastavnika tako i brojnih učenika, članova orkestra, kako bi na nastupu disali i zvučali kao jedan.

U to ime upućujemo najsrdačnije čestitke za postignut uspeh!

POBEDNICI

Ovo su moji (naši) pobednici, najbolji orkestar, naša vredna, uporna, hrabra deca. U njih vredi i treba ulagati, oni sebe i svoju školu predstavljaju na najlepši način i kroz ovo rastu i razvijaju se u lepe i dobre ljude.

FESTIVAL"FANTAST"

Na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast“ koji se održava u Bečeju, u kategoriji klavirista nastupili su i naši učenici 13. 14. i 15. maja 2019. godine Ena Jovanov, učenica pripremnog razreda u klasi nast. Ivane Iković – I-11 nagrada (97,00) Milica Vučković, učenica prvog razreda u klasi nast. Marijane Stojšić – II – 9 nagrada (87,33) Sofija Stojšić, učenica trećeg razreda u klasi nast. Dragane Knežević – I – 4 nagrada ( 96,33) Milica Cetinja, učenica četvrtog razreda u klasi nast. Ane S.Menđan – II – 6 nagrada (86,00)

TAKMIČENJE PIJANISTA

Sa Međunarodnog pijanističkog takmičenja „Slavenski “ koji se održao u OMŠ “Josip Slavenski“ od 17. do 19. maja 2019. naši klaviristi doneli su nam pregršt nagrada: Nadežda Pilipović , učenica prvog razreda u klasi nast. Marijane Stojšić – I-14 nagrada (93,00) Milica Vučković, učenica prvog razreda u klasi nast. Marijane Stojšić – II- 2 nagrada (87,8) Anđelija Bubulj, učenica drugog razreda u klasi nast. Ane S.Menđan – II – 3 nagrada ( 88,6) Višnja Višekruna, učenica drugog razreda u klasi nast. Duške Dabić – II – 5 nagrada (87,8) Lena Garamheđi, učenica četvrtog razreda u klasi nast. Marijane Stojšić – II – 6 (82,8) Milica Kadić, učenica četvrtog razreda u klasi nast. Marijane Stojšić – II – 4 (82,00) Vanja Knežević, učenica četvrtog razreda u klasi nast. Marijane Stojšić – II – 2 (86,00)

NAGRADE HARMONIKAŠA

Na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast“ koji se održava u Bečeju, u sredu, 22.maja nastupili su i naši harmonikaši: Ivana Maletin, učenica prvog razreda u klasi nast. Vanje Milaković – II – 1 nagrada (89,33) Petar Veselinović, učenik drugog razreda u klasi nast. Bertran Davida – II- 4 nagrada (86,67) Dejan Perić, učenik trećeg razreda u klasi nast. Kajke R. Horvat – I – 3 nagrada ( 95,00)

MLADI VIRTUOZ

Na Muzičkom takmičenju za najmlađe „Mladi virtuoz“ koje se održalo u Beogradu od 24.do 26. maja, nastupili su naši klaviristi: Jana Erceg, učenica drugog razreda u klasi nast. Dragane Knežević – III nagrada (76,00) Anđelija Bubulj, učenica drugog razreda u klasi nast. Ane S. Menđan – II nagrada (92,00) Sofija Stojšić, učenica trećeg razreda u klasi nast. Dragane Knežević – I nagrada (96,60)

MI UMEMO I OVAKO

Dva naša koncerta, na kraju školske godine. U sredu ćemo pokušati da pokažemo nešto novo, pa i nesvakidašnje, kako već očekujete od nas, a u četvrtak je koncert naših najuspešnijih učenika. Sve u svemu, na vaše i naše zadovoljstvo, družićemo se ove poslednje nedelje maja, uoči našeg prijemnog ispita.

PIANO FESTIVAL

The Bačka Palanka International Piano Festival offers a combination between piano master classes, individual lessons and a range of public concerts and an opportunity to interact with others pianists from different countries. The intensive course will be led by acclaimed teachers and concert pianists who have the common goal of developing students’ piano technique through different teaching methods.

DODELA PRIZNANJA

Naši harmonikaši, članovi najboljeg orkestra u Srbiji u ovoj školskoj godini na dodeli priznanja od strane predsednika i lokalne samouprave. Naša vredna , dobra, najbolja deca 

ORKESTAR HARMONIKA U PULI
U aprilu 2018. Orkestar harmonika je nastupio u Puli sa programom: